2011. június 23.

Epres piskótatorta

Ez olyan igazi, nyári délutánokra való sütemény, habos kávé vagy limonádé mellé, nem túl édes, kicsit epres, szuper!
Hozzávalók a tésztához:
20 dkg vaj megolvasztva
20 dkg liszt átszitálva
1 teáskanál sütőpor
csipet só
20 dkg nádcukor
3 tojás

Hozzávalók a tetejére:
20-30 dkg eper félbe vágva
1-2 evőkanál kekszmorzsa (darált háztartási keksz)
1 marék mandulalapocska
1-2 evőkanál nádcukor


A vajat a cukorral kézimixerrel habosra keverjük, hozzáadjuk egyenként a tojásokat, majd a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát kivajazott, kilisztezett formába töltjük, elsimítjuk. Eredetileg piteformában készül, én a kisebb tortaformámat használtam. 
Az epret öszeforgatjuk a kekszmorzsával és a tészta tetejére szórjuk, majd rászórjuk a mandulalapokat és a cukrot is.
Előmelegített sütőben 190 fokon (légkeveréssel 170 fokon) háromnegyed órán át sütjük.
A recept Kicsi Vú-é. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...