2012. július 24.

Ribizli-dzsem

Hát ha egyszer nagymama leszek, remélem kiélhetem a lekvárfőzés iránt érzett olthatatlan vágyamat!! Addig meg nézegetem a különböző gasztro-blogok csodaszép alkotásait és mesteri fotóit, na meg készítek hasonló hipp-hopp-dzsemecskéket. :)


Hozzávalók:
1 kg ribizli
30 dkg Dr. Oetker Befőzőcukor Szuper 3:1
néhány jóképű kis befőttesüveg 

A befőttesüvegeket elmosogatjuk, kifőzzük, és megszárítjuk. A ribizlit megmossuk.
A ribizli kb. 80 %-át egy szűrőn átpasszírozzuk (így nem lesz magvas a dzsemünk). A kipasszírozott ribizlit az egészben hagyott ribizliszemekkel és a befőzőcukorral együtt egy lábasban - folyamatosan kevergetve - melegíteni kezdjük. Ha forrni kezd, nézzük az órát: 1 percig forraljuk. Utána a befőttesüvegekbe szedjük, jól rázárjuk a fedelét, és negyed órára a fejük tetejére állítjuk. 
Ha az üvegeket kicsinosítjuk kis kalappal vagy cimkével, ajándéknak is kiváló!!
Valahol láttam egyszer őszibarack-ribizli dzsemet is, hasonlóképpen elkészítve, benne gyümölcsdarabokkal - nagyon jól nézett ki! Az is biztosan finom lehet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...