2013. április 25.

Sajtkrémes cupcake

Néha szükség van a varázslatra, a csodára. A gyerekeknek ez könnyen megy: nekik életük része a megfoghatatlan, a képzeletbeli. A felnőtteknek ehhez kell némi stimuláció - például ez a kívülről meseszép, belülről krémesen lágy cupcake. Vagy ahogy kedves szomszédom mondja: "puccos muffin".

Hozzávalók a muffinokhoz (12 db):
360 gramm natúr joghurt
1 tojás
65 ml napraforgóolaj
1 zacskó vaníliás cukor
345 gramm liszt
200 gramm cukor
fél zacskó sütőpor
fél teáskanál szódabikarbóna
csipet só
Hozzávalók a krémhez:
100 gramm sajtkrém
75 gramm puha vaj
vanília-aroma
150-200 gramm porcukor
Hozzávalók a díszítéshez:
több színű marcipán, szórócukrok, egyéb díszítőelemek


Egy tálban kézi habverővel összekeverjük a joghurtot, a tojást, az olajat és a vaníliás cukrot.
Egy másik tálban a többi hozzávalót. A két tálat végül összeöntjük és összevegyítjük. Ha azt szeretnénk, hogy a cupcake-ünk tésztája színes legyen, ételfestékkel színezhetjük. A muffintepsi mélyedéseibe tett papírkapszlikba elosztjuk a tésztát. 180 fokon 25 percig sütjük (tűpróba). 


A kész muffinokat hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűltek, a közepükbe mélyedést vájunk.


A krémhez a sajtot összekeverjük a puha vajjal és a vaníliával. Majd az átszitált porcukrot is fokozatosan keverjük hozzá. Mennyisége függ a sajt állagától, ízétől - kóstolgassuk. (Ezt a krémet is színezhetjük - nálam zöld színű lett most a krém.) A krémmel (habzsákkal) megtöltjük a muffinok belsejét. A muffinok tetejét is ezzel fogjuk majd megkenni, mikor rájuk helyezzük a marcipán díszítéseket.


A marcipánt porcukorral megszórt felületen kinyújtjuk (ha natúr marcipánt vettünk, ételfestékkel alaposan összegyúrva színezhetjük), és formákat szaggatunk. A muffinra a krémmel "ragasztjuk" a marcipánt, a további marcipán formákat kevés vízzel rögzítjük egymáshoz egy kis ecset segítségével.
A díszítésnek tényleg csak a fantázia szabhat határt.



"Anya, akkor ez az enyééém..." :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...