2013. augusztus 1.

Őszibarack krémleves

Most nagyon finom az őszibarack! Ha tudunk szerezni olyan igazi sárga húsú, édes, leveses fajtát, akkor abból díjnyertes őszibarack krémleves lesz. Olyan finom, hogy akár desszertnek is tálalhatjuk. Na jó, nem. De majdnem.


Hozzávalók:
6 szép nagy őszibarack
1 csomag vaníliás pudingpor
3-5 evőkanál cukor
1 dl tej
vanília aroma

Az őszibarackokat felkockázzuk, és feltesszük annyi hideg vízben főni, amennyi kb. kétujjnyira ellepi (8 dl - 1 l). Közepes lángon 10 percig rotyogtatjuk. A puhára főtt őszibarackoknak kivesszük majdnem a felét, és egy turmixgépben összeturmixoljuk, majd visszaborítjuk a levesbe. Teszünk hozzá 1 teáskanálnyi vanília aromát is. A hideg tejben csomómentesre elkeverjük a pudingport, ízlés szerint adunk hozzá cukrot (ez leginkább az ízlésünk mellett a barackok édességétől függ; én 4 evőkanál cukrot tettem bele), és nagyon lassan, folyamatos kevergetés mellett a leveshez csurgatjuk. Egy darabig még kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik (ha a végeredményt túl sűrűnek ítéljük, kevés vízzel hígítsuk).
Ha baba is fog enni a levesből, tej helyett vízzel dolgozzunk (vagy rizstejjel), és cukor helyett használjunk nyírfacukrot, vagy ha egy éves elmúlt, akkor mézet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...